Stop de vergadergekte!

Met medewerking van Arthur Umbgrove (o.a. Comedy Train, De Speld Live)

“Wij Nederlanders zijn best wel gek op vergaderen. De meeste vergaderingen lijken op cocktail parties: de meeste mensen willen niet echt gaan, maar ze zouden het vervelend vinden als je niet wordt uitgenodigd.’

“Om weer even samen te ‘connecten’ starten we met een rondje langs de velden. Op zich niks mee, maar als we doordraven wordt het dramatisch. Waarom moet ik deelgenoot worden van Chantal’s oma die stervende is, Pieter’s mislukte dates…… “

“Wie notuleert…??”

Een ludieke, interactieve voorstelling met hilarische scenes en state-of-art inzichten, technieken en tips, waarbij een deel van de inhoud wordt bepaald door het publiek. Een unieke ervaring waarin het publiek door de hilarische sketches en alledaagse voorbeelden toeschouwer wordt van de vele zinnige en onzinnige vergadertradities. Speels-serieus onderzoekt Rob ter plekke met het publiek hoe ontmoetingen er in de hybride wereld uit gaat zien: werken wordt plaats- en tijdonafhankelijk, en onderzoek toont aan dat we elkaar niet minder, maar meer gaan ontmoeten. Maar dan wel heel anders… .

Vorm

stand-up lezing

Doel  

bewustwording van het feit dat de huidige vergadercultuur niet meer houdbaar is bij de huidige revolutie rond werk en samenwerken. Het publiek krijgt daarbij praktische handvatten en verrassende inzichten mee.

Profilering: inspiratie- en verbindingsmoment in het kader van een jaarlijks evenement, conferentie, studie- en heidagen

Duur

1 – 1,5 uur

Doelgroep

Organisaties en bedrijven die zich realiseren dat het traditionele vergaderen niet meer past bij de eisen van het hybride werken.  

Profilering

Inspiratie- en verbindingsmoment in het kader van een jaarlijks evenement, conferentie, studie- en heidagen

Aantal deelnemers

Onbeperkt

Locatie

In company/externe locatie

Publicaties

Conscious Preparation for Happier Meetings, Wetenschappelijke publicatie: ‘The science of happiness’, uitgever Springer Publishers India/USA, 2022 (co-auteur).

“Praktijkgids online vergaderen. Anders verbinden, beter presteren’,  BOOM uitgevers, november 2020.

Ongewoon Goed Vergaderen. Slimmer. Korter. Inspirerender. Een trendbreuk in vergaderland,” Business Contact, 2015.

DENK!’, denkvaardigheden in het basisonderwijs, uitgeverij OMJS, Helmond 2013.

De crealoog, de kunst van creatief samendenken’, blz. 199 – 219, publicatie: ‘Wiens verhaal telt? Loopbaanontwikkeling in het hoger onderwijs’, uitgeverij Garant, Antwerpen België, 2012. (co-auteur)