Stop eindeloos gepraat! Ga energieker en besluitvaardiger vergaderen met Ongewoon Goed Vergaderen en de ‘meeting design’ methode

Ongewoon Goed Vergaderen (OGV)

Of je nu scrumt, lean vergadert of samen­sturing aan het ontdekken bent, wat je ook doet, van effectief en inspirerend vergade­ren wordt iedereen gelukkiger. En gelukkiger mensen presteren beter, zowel individueel als in teamverband. Met de training Ongewoon Goed Vergaderen maak je meetings energieker, productiever en korter!

Na een scan van de huidige vergadercultuur, sluit de training aan bij de belangrijkste pijnpunten van de eigen vergadercultuur. Denk daarbij aan o.a. het omgaan met tijd, een deugdelijke agenda, slimme verslaglegging, actievere deelname van alle deelnemers (eigenaarschap) en besluitvaardigheid met draagvlak. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan het leren ontwerpen van interactieve besprekingen en het formuleren van prikkelende doelen waarmee je de collectieve denkkracht bundelt.

Doelgroep

Mensen in teams die productiever en effectiever willen vergade­ren.Maar ook voor hen die het vergaderen zoals het nu gaat knap beu zijn en op zoek zijn naar een stevige, doordachte aanpak die de bestaande, niet werkende vergader gewoontes kan doorbreken.

Doel

Deelnemers hebben de eerste concrete stappen gemaakt met de OGV-methodiek en de toepassing van de ontwerpkaarten. Zij kunnen uitdagende agenda’s en doelen stellen, omgaan met de BATEC – verslaglegging en relevante besprekingen met de OGV-ontwerp­kaarten (©) ontwerpen zodat meetings merkbaar beter worden.

Inhoud
  • Klassieke vergaderfrustraties
  • Een nieuwe kijk op vergaderen
  • De bespreking als creatieproces
  • Flow en energie
  • Het vijf stappenplan
  • De juiste spanning: uitdagende doelen formuleren
  • Geen notulen meer! BATEC’en: besluiten – acties – tijdlijn – eigenaar – communicatie
  • Implementatie van de OGV-werkwijze, stap voor stap

Duur: vier dagdelen
Doorlooptijd: 3 – 5 maanden
Aantal deelnemers: 12 – 15

Variant: eendaagse training
Aantal deelnemers: maximaal 15

Vraag vrijblijvend om een prijsopgaaf of om meer informatie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sluiten