Presenteren is meer dan een spreekbeurt houden waarin je als specialist vertelt wat jij allemaal weet

Presenteren en feedback-feedforward

In zelfsturende, taakvolwassen teams staat de ontwikkeling van eigenaarschap centraal. Ook in scrumteams, en teams die agile en lean werken, moeten de leden ervan regelmatig zelfstandig inhoudelijke zaken presenteren; zowel intern als in meetings met externe partijen. Presenteren is echter meer dan een spreekbeurt houden waarin je als specialist vertelt wat jij allemaal weet, eindigend met een weinig prikkelend feedback-rondje.

Doel van de training

In deze training leer je jouw verhaal te maken passend bij de wereld van je publiek. Met eenvoudige instrumenten oefen je om ze zelf in te passen binnen jouw manier van presenteren. Technieken om de aandacht van je publiek vast te houden, een verhaal op te bouwen en powerpoint/keynote zo toe te passen dat ze jouw verhaal ondersteunen. Of laat je alle media achterwege, zodat iedereen alle aandacht heeft voor jouw verhaal? Stap voor stap, in een veilige trainingssfeer, creëer je je eigen werkwijze met behulp van de vele oefeningen.

Het Feedback-feedforward onderdeel van deze training levert een onmiskenbare meerwaarde zodra je inziet op welke wijze je doelgericht de juiste input bij het publiek/het team kunt ophalen. Want waarom wil je precies feedback? Gaat het om inhoudelijke reacties, of wil je veel meer terugkoppeling over het proces waarlangs het programma tot stand is gekomen? Dit vooraf bepalen zorgt ervoor dat je veel meer de regie houdt op de input van alle aanwezigen. Doe je het niet, dan is de kans groot dat iedereen alle kanten op schiet, en je er eigenlijk niet veel mee kunt.

Doelgroep

Organisaties en teams die op zoek zijn naar een vernieuwende aanpak om de individuele effectiviteit van medewerkers en teamleden te vergroten. Teams/organisaties die de kwaliteit van presentaties en feedback een sterke impuls willen geven om de productiviteit en daadkracht te vergroten.

Resultaat

Je hebt met diverse inzichten en instrumenten geoefend om jouw verhaal overtuigender te brengen, aansluitend bij de verwachtingen van je publiek. Je kunt gemakkelijker het publiek verbinden aan jouw kernboodschap. Je bent in staat om in verschillende beroepscontexten doelgericht de juiste feedback-feedforward in te zetten met het oog op betere inzichten en resultaten.

Inhoud

Presenteren:

 • Connecting: verbinding met je publiek
 • Een degelijke voorbereiding: 80 % van het werk (5 x W + 2 x H)
 • Een verhaallijn maken
 • Het ontwerp: powerpoint/keynote/flipover/…: twee fundamentele dimensies
 • Opbouw van een verhaal
 • Oproep tot actie

Feedback-feedforward:

 • Inhoud – proces – werkwijze – relaties
 • Formats voor feedback-forward
 • Omgaan met emoties en mensen die andere zaken gaan roepen
 • Doel van feedback-feedforward
 • Mening vs. Feiten

Duur: vier dagdelen
Doorlooptijd: 3 – 4 maanden
Aantal deelnemers: minimaal acht – maximaal tien

Variant: eendaagse
Aantal deelnemers: maximaal twaalf

Vraag vrijblijvend een prijsopgaaf of meer informatie aan
Meer Trainingen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sluiten