Het is de kunst om vanuit regie meer tevreden te kunnen zijn over je prestaties en af en toe eens ‘nee’ te zeggen

'Kwalitijd'

Met aandacht de juiste dingen doen

Hoe fijn is het als je het gevoel hebt dat jij werkelijk ‘in charge’ bent? Dat je niet steeds weer het gevoel hebt dat je door de agenda van anderen geleefd wordt? Druk, druk, druk, maar waarmee dan precies? Dit geldt voor zowel individuen als voor teams. Niemand heeft 100 % controle op alles, maar het is de kunst om vanuit regie meer tevreden te kunnen zijn over je prestaties en af en toe eens ‘nee’ te zeggen. Wanneer zit je in flow, en hoe kun je de communicatie beperken om jouw taken goed uit te voeren? Met aandacht werken vraagt om actieve communicatie met anderen.

Maak tijd voor Kwalitijd en onderzoek in de training welke factoren van (te) grote invloed zijn op jouw werk en hoe je daar blijvend afscheid van kunt nemen. Wanneer doe jij ‘het echte werk’, hoe zorg je voor een goede start en afronding van de dag, en schakel je jezelf wel eens af?

Doelgroep

Mensen die het gevoel hebben gebukt te gaan onder continue druk. Zij die voortdurend het gevoel hebben achter de feiten aan te moeten lopen en ze eigenlijk nergens echt goed te tijd voor hebben en echt verlangen naar rust en regie op hun werk… en thuis.

Doel

Je hebt inzicht gekregen in jouw eigen werkwijze en de actoren om jou heen. Door het in de praktijk oefenen met enkele slimme technieken heb je ervaring opgedaan met hoe je meer aandacht kunt creëren en vasthouden voor de werkelijk belangrijke zaken.

Inhoud
  • Jouw opdracht en kerntaken
  • Covey’s prioriteitenmatrix/wet van Pareto/Flow/cirkel van invloed en betrokkenheid
  • Tijdverspillers: e-mails – te veel communicatie – overbodige meetings
  • Tijdverslinders: verplichte routineklussen – te veel eisende collega’s
  • Veranderen van gedrag: wat wel en niet werkt
  • Zelfsturing door communicatie: selectie uit beproefde technieken en toepassing op eigen wijze om rustig(er) het juiste werk te doen

Duur:
Twee dagdelen + twee keer 2 uur. Totaal: drie dagdelen
Doorlooptijd: ca. vier maanden
Aantal deelnemers: minimaal acht, maximaal vijftien

Vraag vrijblijvend een prijsopgaaf of meer informatie aan
Meer Trainingen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sluiten