We moeten meer naar bijeenkomsten met een ‘wij-gevoel’ waarbij alle partijen vanuit een positieve intentie worden uitgenodigd om mee te denken.

Leiding geven aan betekenisvolle bijeenkomsten

Deze tijd vraagt om continue verbetering en vernieuwing. En ook dat we dat met elkaar doen, zodat er draagvlak is voor de gekozen richting. We vinden het fijn als we met een ‘wij-gevoel’ terugkijken op de bijeenkomst; een sfeer van onderlinge verbinding rond relevante thema’s die de groep bindt. Momenten van collectieve inspiratie waarop je vooral met elkaar discussieert met een open mind, en waarin we de onderlinge verschillen erkennen.

Hoe voorkom je dat alleen de dominante hardschreeuwers of notoire mopperaars weer aan het woord zijn? Hoe ontwikkel je deel-eigenaarschap voor strategische en tactische bijeenkomsten met verschillende partijen en belangen, waarbij je alle partijen, alle kikkers in de kruiwagen houdt? In deze training oefen je met krachtige tools en interventies om in belangrijke meetings de juist spanning en energie te creëren en te bewaken.

Doelgroep

Ambtenaren die regelmatig met andere interne afdelingen en/of externe partijen (ondernemers, onderwijs, bevolking) bijeenkomsten moeten organiseren en op zoek zijn naar tools en interventie-technieken voor meer actieve deelname en het vergroten van eigenaarschap van andere partijen bijeenkomsten rond politieke thema’s en complexe, gevoelige situaties.

Resultaat

Je oefent met het (co-) ontwerpen en uitvoeren van complexe, lastige bijeenkomsten die strategisch van belang zijn voor de organisatie. Daarnaast ben je in staat enkele krachtige interventietechnieken toe te passen ten behoeve van de flow en kwaliteit van de bijeenkomsten.

Inhoud
  • De juiste thema’s
  • De juiste mensen
  • De uitnodiging: geen ‘moetje’
  • Hoe creëer je succesbeleving?
  • Ontwerp elke bijeenkomst met de Meeting Design Cards (©)
  • Het werken met subgroepen
  • Nooit meer notulen… ! introductie van de BATEC-verslaglegging: Besluiten – Acties – Tijdlijn – Eigenaar – Communicatie

Duur: vijf dagdelen (2,5 dagen)
Doorlooptijd: 4 – 6 maanden
Aantal deelnemers: acht – twaalf

Vraag vrijblijvend een prijsopgaaf of meer informatie aan
Meer Trainingen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sluiten