We zijn van nature schep­pen­de wezens. Iedereen heeft het vermogen tot creatie. En daar worden we ook nog eens blij van.

Elke dag een beetje geniaal

Tools voor alle dagen zakelijke creativiteit

We zijn van nature scheppende wezens. Iedereen heeft het vermogen tot creatie. En daar worden we ook nog eens blij van. Alles om ons heen voor wat betreft producten, diensten, processen en procedures is voortgekomen uit een idee. Maar hoe trigger je creativiteit op afroep?!

Creativiteit is ‘het op zoek gaan naar het juiste, tweede antwoord’  terwijl onze oplossingen vaak uit dezelfde koker komen als waar ze ontstaan zijn. Leer tijd nemen om even bewust ‘out-of-the-box’ te gaan. Met de technieken in deze training, krijg je gegarandeerd nieuwe, andere ideeën als die je al had!

Creativiteit is en blijft de motor van elke succesvolle organisatie. En in ieder van ons zit een mate van creativiteit, maar die moet je wel bewust activeren. In deze training leer je hoe je met krachtige, eenvoudige technieken elke keer opnieuw het verschil kunt maken. En dat is noodzakelijk in onze complexe wereld die steeds weer om verbeteringen van het bestaande vraagt. Innovatie klinkt goed, maar kan eenvoudig niet zonder creativiteit.

Doelgroep

Mensen die hun creatieve vermogen een boost willen geven, en een solide methodiek willen hebben voor het creatief oplossen van alledaagse problemen en uitdagingen.

Zowel individueel als voor teams.

Doel

Je doet ervaring op met actuele inzichten en wereldwijd beproefde technieken waarmee je op het juiste moment, op de juiste plek gegarandeerd creatieve oplossingen en ideeën kunt bedenken.

Inhoud
  • Creativiteit en innovatie: definities
  • Het klassieke creatieproces
  • Divergeren en convergeren: out-of-the-box en into-the-box
  • Mentale blokkades
  • Spelregels voor creatie
  • De focusvraag: richtinggevend voor elke formele creatieve sessie
  • Toolset divergeren
  • Toolset convergeren

Duur: twee dagen
Doorlooptijd: in overleg te plannen
Aantal deelnemers: 10 – 20

Vraag vrijblijvend een prijsopgaaf of meer informatie aan
Terug

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sluiten