Steeds belangrijker is de erkenning van ieders rol en het intellectuele samenspel om gezamenlijk een visie te ontwikkelen.

Masterclass: Bestuurders en commissarissen-in-FLOW

Collectieve sturingsintelligentie

Raden van Toezicht, Advies en Commissarissen staan soms voor een schier onmogelijke zaak hoe verantwoorde besluiten te nemen in de steeds complexere wereld. Deze toenemende complexiteit in combinatie met de beperkte vergadertijd vraagt om gezamenlijke visieontwikkeling en het versterken van de collectieve sturingsintelligentie.

Steeds belangrijker is de erkenning van ieders rol en het intellectuele samenspel om gezamenlijk een visie te ontwikkelen. Vanuit deze gemeenschappelijke visie kunnen bestuurders en commissarissen allerlei complexe vraagstukken en dilemma’s herleiden tot de essentie. Om gezamenlijke verantwoordelijkheid voor visie en koers te stimuleren is het belangrijk om in de beperkte vergadertijd de wijsheid van de groep optimaal te benutten. Dit vraagt om een hoog professioneel niveau van dialoog en debat. 

In deze masterclass leer je als voorzitter van een directie, Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen, hoe je gezamenlijk tot besluiten met impact komt. Ook besteden we expliciet aandacht aan de kracht van paradoxen bij de ontwikkeling van een gedeelde visie en krachtig leiderschap.

Doel

Deelnemers zijn in staat om met behulp van de ‘meeting-flow’ elementen de collectieve sturingsintelligentie van hun vergader team op een hoger niveau te brengen. De deelnemers ervaren dat je met behulp van de aangeboden technieken en instrumenten complexe,strategische situaties gemakkelijk kunt bespreken en oplossen.   

Doelgroep

Bestuursvoorzitters zoals voorzitters van Raad van Toezicht, Raad van Commissarissen, Raad van Advies of een directie van een middelgrote organisatie of bedrijf, die op zoek zijn naar een sterke kwaliteitsimpuls van de vergadering.

Teams: Raden van Bestuur, Advies, Commissarissen, directies en managementteams die hun vergader prestaties willen verbeteren.

Inhoud
  • FLOW, de vijf elementen
  • De juiste spanning houden
  • Proces boven inhoud
  • Debat vs. Dialoog
  • Naarmate mensen meer praten, zeggen ze minder
  • Data alleen zijn waardeloos…
Werkwijze

Aan de hand van eigen dilemma’s en vraagstukken laat ik in deze masterclass voorzitters van besturen en directies zelf ervaren hoe je door een gedegen aanpak meeting-flow genereert en faciliteert. Met deze benadering benut je de collectieve intelligentie voor het verkrijgen van de beste oplossingen en besluiten.

Deze masterclass wordt in-company  aangeboden aan een directie, raad van toezicht, commissarissen, waarbij de masterclass voorafgegaan wordt met een voorbereidend gesprek van 1,5 uur, waarin een tot twee vraagstukken worden uitgediept ter voorbereiding op de masterclass.

Duur: een dagdeel
Groepsgrootte:
 10 – 15 deelnemers
Kosten:

  • Per deelnemer: € 400,– ex. BTW
  • Per vergader team (maximaal zeven): € 2500,– ex. BTW
Vraag vrijblijvend om meer informatie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sluiten