Met de Meeting Design methode bereik je 20 % reductie van netto vergadertijd met gegarandeerd betere uitkomsten!

Meeting Design

Door het vooraf ontwerpen van meetings creëer je bijeenkomsten die altijd voorbereid zijn en doorbreek je de cultuur van ‘professionele borrelpraat’.

Ze worden hiermee:

  • Korter
  • Productiever
  • Creatiever
  • Energieker
  • Daadkrachtiger
To the point

Met het ontwerp van de bespreking baken je de discussie af: je geeft de deelnemers een ‘collectief denkveld’ waarbinnen ze over de materie gaan nadenken. Door deze techniek van ‘framing the conversation’ te gebruiken voorkom je teveel afleiding en uitwijdingen en blijf je to-the-point. Zo kun je in minder tijd meer doen.

Goede meetings kenmerken zich door het samen nadenken over relevante zaken. Als we vooraf het beoogde resultaat voor ogen hebben – een oplossing voor iets zoeken, een programma willen evalueren of een situatie goed verkend hebben – dan helpen de ontwerpkaarten je eenvoudig richting een ontwerp van het overleg.

We moeten er dan wel voor zorgen dat iedereen gehoord en gezien wordt en voorkom dat mensen afhaken (werken in subgroepjes als de groep groter is dan zes mensen).

Waarom Creative Meeting Design?

Meer dan een kwart van onze werktijd en 10 – 14% van ons budget gaat op aan vergaderen. En we zijn er doorgaans niet zo heel goed in: mensen bereiden zich niet voor, komen te laat of helemaal niet opdagen, doen nauwelijks een mond open en stellen beslissingen uit. Zo zijn vergaderingen zonde van de tijd. Met de Meeting Design methode bereik je 20 % reductie van netto vergadertijd met gegarandeerd betere uitkomsten!

Tools voor het ontwerp: de Meeting Design Cards, de ont­werp­kaarten

Met Rob’s unieke ontwerpkaarten kun je elke bespreking ontwerpen. Elke ont­werp­kaart is een invalshoek die je kunt inzetten om de situatie samen en tegelijkertijd te bespreken. Je kunt het zien als dat je elke keer een ander filter op de lens van de camera zet: elke keer als je van filter verandert, verandert je denken. Daarmee voorkom je dat mensen continu tegen elkaar blijven praten, in plaats van met elkaar.

Door elke ontwerpkaart samen te bespreken, ga je met elkaar anders naar de situatie kijken en rek je de werkelijkheid als het ware op: en daarmee leg je de basis voor elke nieuw idee!
“if you change the way you look at things, the things you look at, change.”

Meeting Design Cards

“Directe praktische toepasbaarheid, groot leereffect op groepsniveau en individueel bij de feedbackronden, zichtbaar progressie bij de deelnemers. Ik ben erg tevreden en zou deze training met een gerust hart aan anderen aanbevelen.”

Marcel Gierveld

manager Utrechtse Vastgoed Organisatie

Ik ben er heilig van overtuigd dat OGV niet alleen leidt tot beter presterende teams en organisaties, maar ook bijdraagt aan een meer positieve werkbeleving.

Carlos van Ree

Coöperatie en Communicatie adviseur Rabobank

Geen oppervlakkige opsomming van goedbedoelde tips, maar een doordachte combinatie van slimme interventies met een praktisch stappenplan. Niemand heeft nu nog een excuus voor het houden van saaie vergaderingen.

Dr Frans Meijers

lector Pedagogiek van de beroepsvorming, De Haagse Hogeschool

Het was fantastisch. Echt geweldig hoe je de training gaf en de positieve geluiden vloeiden rijkelijk.

Nynke Visser

locatiemanager S2M Utrecht

Rob zijn aanpak breekt volledig met de heersende opvattingen over vergaderen. Hij heeft een werkwijze ontwikkeld waarmee je elke vergadering tot een succes kunt maken. De introductie van vergaderkaarten een meesterlijke zet!

Jan Beekwilder

CEO TIX NL, Tribal en SafariBookings.com

Het heeft mij geholpen om vergaderingen zo voor te bereiden en uit te voeren dat iedereen na afloop de bijeenkomst verlaat vol energie. Gestelde doelen zijn behaald, iedereen weet weer wat hem te doen en te wachten staat en....en er ineens tijd over!

Anite van Oijen

kerndocent Controllersopleidung Business School Erasmus Universiteit Rotterdam, senior partner Passionned

Rob is in staat om in relatief korte tijd zijn publiek met humor en diepgang actief te betrekken bij zo’n ‘taai’ thema als vergaderen: verfrissend en vernieuwend! Daarnaast komt er een keur aan waardevolle tips langs over de wijze waarop vergaderingen betekenisvolle bijeenkomsten kunnen worden. Daarmee is zijn concept “ongewoon goed vergaderen” geen theoretisch model maar praktisch gericht en voor iedereen uitvoerbaar met direct voel- en hoorbaar resultaat. Vergaderen met de juiste mensen en met de juiste spanning draagt bewezen bij aan het verbeteren van de onderlinge relaties, resultaten én het werkgeluk van mensen.

NVLO - Rob de Haas

Trudie Doodeman-Boots

lid NVLO bestuur en organisator NVLO-congres

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sluiten