Door die verschillende invals­hoeken ga je met elkaar anders naar de situatie kijken en rek je de werkelijkheid als het ware op

Meeting Design Cards

Gereedschap voor het plan: de Meeting Design Cards

Een voetbalwedstrijd of een musical wordt zo anders beleefd, afhankelijk van het perspectief van waaruit je ernaar kijkt: het publiek, de spelers/acteurs, de scheidsrechter/dirigent, de suppoost, de cameraman, enz.

Elke ontwerpkaart staat voor een verschillend perspectief. Een ontwerp met verschillende ontwerpkaarten staat garant voor het kijken naar een bepaalde situatie vanuit zeer diverse invalshoeken. Daarmee nodig je het team uit met elkaar veel verder te kijken dan de eigen neus langs is, en kom je tot betere inzichten met meer draagvlak van de hele groep.

Door met de ontwerpkaarten te werken, werk je als team doelgerichter en kom je tot slimmere resultaten.

Het ontwerp: een logische volgorde van de ontwerp­kaarten

Als je het doel van de bespreking duidelijk hebt, bijvoorbeeld: “We hebben het probleem rond product X met elkaar opgelost”, dan ontstaat de volgorde van de ontwerpkaarten als vanzelf.

Werken met een ontwerp: doelgericht en energiek

Hiernaast zie je een format van een bespreking tussen maximaal vijf, zes mensen, met als doel een oplossing voor een bepaald probleem op te lossen, met een richttijd van 25 minuten:

Troward
“if you change the way you look at things, the things you look at, change.”
Trainingen & Masterclasses

Benieuwd naar wat de Rob de Haas ontwerpmethode kan betekenen voor de effectiviteit van jouw meetings. Neem contact met Rob op.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sluiten