Ik geloof in de collec­tieve, creatieve denk­kracht. En de plek waar dat het meest tot zijn recht komt, is de vergade­ring

MEET ROB

Rob de Haas, auteur van Ongewoon Goed Vergaderen is een inter­nationale autoriteit op het gebied van Creatieve Meeting Design en heeft wereldwijd meer dan 25.000 mensen getraind en begeleid in ‘Serious Creativity’ en ‘Meeting efficiency’. Met Rob’s innovatieve vergaderconcept kan ieder zijn meeting productiever en crea­tie­ver maken.

Voor een strakke regie op meetings heeft hij een unieke set ontwerpkaarten (©) ontwikkeld Meeting Design Cards™. Hiermee maak je elke meeting beter: productiever en energieker. En betere meetings leiden tot betere prestaties.

Hij schrijft, spreekt en geeft trainingen over de essential meeting skills en hoe je meetings als krachtig innovatie-instrument kunt inzetten.

Europees Onderzoek onder managers wijst uit dat zij 60 tot 70% van hun werktijd vergaderend doorbrengen en dat diezelfde groep 50% van al deze meetings als  tijdverspilling ervaart. En zeg nou zelf. Hoe vaak heb jij wel niet een nutteloze vergadering bijgewoond?

MEER OVER ROB

Rob is een echte man van de ‘hoe’. Op bevlogen wijze maakt hij complexe inhoud toegankelijk voor iedere doelgroep. Zijn natuurlijk enthousiasme werkt aanstekelijk op zijn toehoor­ders.

Bij Rob gaat het niet over zenden maar over interactie, zo stimuleert hij op speelse wijze diepgang en echte ver­andering. Daarbij maakt hij in de rol van spreker, trainer, dagvoorzitter van elke ontmoeting een bijzondere bijeenkomst.

  • Inspireert met serieuze speelsheid
  • Stimuleert collectieve creatie
  • Verbindt diepgang met doelgerichtheid
  • Regisseert met onzichtbare hand
Het-eerste-gevoel_Rob-de-Haas

ROB'S FILOSOFIE

“Mensen willen in vergaderingen geïnspireerd worden en het gevoel hebben dat de meeting waarde toevoegt. Ik ben ervan overtuigd dat inspirerende, effectieve meetings een kritieke succesfactor zijn voor teams en organisaties, waarbij de wijsheid van de groep altijd groter is dan die van die ene briljante.”

Als je de collectieve intelligentie beter leert benutten, is dat de beste investering die je als bedrijf kunt doen: je investeert dan optimaal in het menselijk kapitaal. Ik zie het structureel organiseren van echt goede meetings als de beste investering in blijvend succes. Goede meetings als de krachtcentrale van elke organisatie.

Ik stimuleer individuele en collectieve denkkracht die ontstaat vanuit een veilige sfeer van onderlinge verbinding, met vertrouwen in en respect voor elkaar. Het gaat om de juiste spanning tussen opwinding en controle. Alleen dan ontstaat er in een groep een sfeer die tot creativiteit, diepgang en de noodzakelijke versnelling uitnodigt..

Niet informatie, maar communicatie is de sleutel tot succes

Data zijn nu in overvloed en overal beschikbaar. Systemen en proto­collen bieden ons een houvast voor standaarden en verantwoor­ding van het werk. Maar met die data en procedures zijn wij zelf wij zelf aan zet: hoe gaan we dit dan doen! Deze wereld vraagt om zelfsturing met heldere communicatie erover.

“Zoals we willen dat vergaderingen lopen. Iedereen in de vergadering draagt bij aan de collectieve denkkracht. Het effect is een doel- en resultaatgericht overleg met eigenaarschap. En na afloop nog vol energie!””

Judith Hoekstra
Senior beleidsmedewerker en hoofd Communicatie & PR MBO College Noord/Westpoort, ROC van Amsterdam

Een goede vergadering voedt en verrijkt. Goede verga­de­ringen maken mensen gelukkiger op het werk, en daarbuiten. En gelukkige mensen presteren beter, zowel individueel als in teamverband. Altijd.

InspiratieContact

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sluiten