Meeting Magazine

Artikel ‘Vergaderdieet’ door Rob gepubliceerd in Meeting Magazine

Voor alle mensen die vinden dat ze te lang en te veel vergaderen is er nu het vergaderdiëet. In het artikel wordt door Rob uitgelegd hoe met een zogeheten vergaderdiëet te lang en te veel vergaderen kan worden voorkomen. In vijf stappen wordt duidelijk hoe het vergaderdiëet op een slimmere manier succesvol onze meetings verbeterd. Zie hieronder een overzicht van de vijf stappen.

  1. Verzamel data over hoe mensen de huidige vergaderingen ervaren
  2. Stel samen het lonkend perspectief vast voor het hele team: hoe zouden inspirerende, daadkrachtige meetings eruit zien, en wat doen jullie dan (niet meer?)
  3. Kies samen een concrete actie die bijdraagt aan dat schitterende perspectief en spreek met elkaar af dat je elkaar hierop
  4. Evalueer deze actie na een tijdje, scherp de actie aan waar nodig totdat deze in het collectief vergadergedrag verankerd
  5. Formuleer samen een volgende, nieuwe actie die bijdraagt aan jullie lonkend perspectief en die naar jullie idee goed aansluit bij jullie wensbeeld.

Lees hier het hele artikel op meetingmagazine.nl

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken cookies en verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Sluiten